Dvojčata 9,5roku

Dobrý den,chtěla bych se zeptat ohledně dětí 9,5roku.U dcery jsem si všimla ochlupení na genitáliích a tmavších chloupku na rukách a noháh a u syna počínající ochlupení v podpaží.Je to prosím Vás normální v tomto věku?Byli jsme na 9-leté prev.prohlídce,pí doktorce se nejprve zdálo,jestli syn nemá zvězšenou šž.Důkladně prohmatávala,ale nakonec řekla,že je to hrtan.Děti jsou astmatici,berou flutiform,mám obavy,aby syn neměl opravdu problém se šž.Mudr.neřeší.Poradíte mi,zda se někam obrátit,nebo je ochlupení v tomto věku normální.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, nástup puberty v tomto věku není nic mimořádného, u dívek může být ještě o něco časnější. Záleží také na genetických předpokladech, kdy jste pubertou prošla Vy a Váš manžel. Pokud by syn měl skutečně zvětšenou štítnou žlázu, bylo by vhodné provést krevní odběry. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: