Dysplázie fibroza - dědičnost

Dobrý den!Pětiletý syn prodělal ve třech letech operaci femuru,diagnóza dysplasia fibroza,podle lékaře vrozená vada,která se ale dříve nijak neprojevovala.Nyní jsem těhotná a obávám se,zda nehrozí nějaké riziko,že toto dítě bude mít vadu také.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, fibrózní dysplazie je vzácná genetická porucha, která ale není dědičná. Její příčinou je mutace, která vzniká pravděpodobně během prenatálního vývoje. Proto se nemusíte obávat, že Vaše další miminko bude touto vadou trpět také. Riziko je opravdu velmi nízké.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
fibrozní dysplazie | Od: Lenka | 22.10.2008 22:09
Dívka, 16 let, trpí fibrozní dysplazií. Chci se zeptat jaké je procento případů, u kterých dochází po pubertě k výraznému zlepšení zdravotního stavu.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: