Embolie ačkoliv je srážlivost v pořádku ?

Dobrý den, je možné, aby hrozila embolie někomu, kdo dělal testy na srážlivost a leidena před 6ti lety, kdy začínal brát HA ? Ačkoliv není kuřák, nemá nadváhu, nelétá letadlem, neměl sádru...

Odpověď odborníka:

Není to příliš pravděpodobné,toto jsou rizikové faktory možné embolie. delší pobyt na lůžku s nedostatečným pohybem dolních končetin (způsobuje vznik sraženin v žilách) stav po operaci - obzvl. po operaci malé pánve úraz - především se zlomeninami nebo tříštivými zlomeninami kostí (akutně hrozí tuková embolie) obezita těhotenství kombinace hormonální antikoncepce (kontracepce) a kouření medikace glukokortikoidů aplikace diuretik maligní tumory deficit enzymu AT-III

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: