Endometrioza

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně léčby endometriozy. Je mi 31 let a nikdy jsem neužívala antikoncepci. Dva a čtvrt roku jsme se snažili o miminko. Po té jsem byla v dubnu minulého roku odeslána na laparoskopii, kde byl výsledek, že vejcovody jsou průchodné a že mám endometriozu na přední straně dělohy. Měsíc poté jsem otěhotněla, těhotenství probíhalo v pořádku, porodila jsem v termínu. Nyní jsem po šestinedělí a plně kojím. Je třeba endometriozu léčit? Má léčba endometriozy vliv na kojení? Za dva roky bychom chtěli další miminko. Bolesti při menstruaci jsem měla jen mírné a jen při prvních dvou dnech krvácení / nepřikládala jsem jim nikdy žádný význam/ Jinak žádné další příznaky nemám. Děkuji

Odpověď odborníka:

Kojení endometrioza nevadí,stává se,že v těhotenství a po porodu šlo-li o malé ložisko zcela vymizí, budete-li bez obtíží, nijak bych nezasahoval. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: