Entizol 250mg na rymu,dutiny?

Dobrý den, pořád bojuju s rýmou a kašlem, lákařka mě poslala na rtg dutin, udělala výtěry z krku a nosu (na výsledky se čeká). Mé obtíže jsou jen rýma a kašel, která se bohužel pořád vrací, možná díky alergii (na alergologii jsem byla koncem 2007, na nic významného se nepřišlo), ale i nachlazením. Netuším, s kašlem bojuju min. rok, kdy je jen pár měsíců, kdy jsem bez obtíží. Zpívám, takže mě to hodně obtěžuje a už nevím, co s tím. Na ORL mi předepsala na rýmu a dutiny Entizol 250mg, Sanorin emulzi a Avamys. Je to v poradku? V pribalovem letaku jsem se nedocetla, ze by to melo neco spolecneho s dutinama. Ale já nejsem lékařka, takže se pouze ptám. A nepomůže mi např. Wobenzym? Nebo nezničí mi Entyzol např.klouby? A ještě důležitá informace, byla jsem v minulosti léčena na autoimunití hepatitidu (brala kdysi prednison,imuran), chodím pravidelně na jas. Ohledne kašle jsme byla u obvodního lékaře a ten řekl, že jsem v pořádku.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u recidivující rýmy, kašle , bych určitě doporučoval kontrolní alergologické a imunologické vyšetření. Entizol se běžně jako léčba respiračních infekcí nepoužívá, možná lék byl nassazen dle výsdků kultivace z výtěrů, nebo lékař ORL měl podezření na anaerobní infekci v dutínách.Entizol Vám klouby nepoškodí. Určitě si dojděte na kontrolní imunologické vyšetření, s autoimunitní hypatitidou byste měla být dlouhodobě sledována na hepatologii i imunologii.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x