Etiologie hypermotility střev

Dobrý den, již 2-3 měsíce mne trápí občasná hypermotilita střev, nyní častěji - cca 3 krát týdně. Většinou se po snídani a normální ranní stolici objeví v intervalu 1-2h bolesti břicha a urgentní nucení na stolici s velkým vyprázdněním (řidké konzistence, bez příměsi). Nejsem si vědoma návaznosti na žádnou potravinu, stres apod. Celiakii ani IBD v rodině nikdo nemá a ani na to můj obraz moc nesedí. Nedávno mi bylo zjištěno zvětšení štítné žlázy, na bližší vyšetření teprve půjdu, mohla by se takto projevovat tyreotoxikóza?Děkuji Vám za rady, s pozdravem a přáním hezkého dne Gepi

Odpověď odborníka:

Dobrý dem, pro tyreotoxikózu to není zrovna typický příznak, spíše se tak projevuje dráždivý tračník. Také se tak může projevovat kandidóza nebo přecitlivělost na mléčnou bílkovinu apod.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: