Eustachova trubice - tubární dysfunkce

Dobrý den, už rok mám takový nepříjemný pocit v pravém uchu - jako by se mi hůř vyrovnával tlak. Sluch mám dobrý (viz. lékařská zpráva) a jediné, co mi dva doktoři ORL poradili, je nosní sprej Mommox. Nemám ale dobré zkušenosti s kortikoidy a přijde mi divné řešení stříkat si sprej do obou nosních direk, když mě trápí tlak v pravém uchu... Máte s tím zkušenost a popř. nějaké lepší řešení prosím? Potřebuji sluch k práci a ten pocit divného tlaku je opravdu nepříjemný a nutí mě neustále zívat, či hýbat čelistí, aby se to trochu uvolnilo. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím, že budu třetí lékař, který vám potvrdí stejnou diagnosu. Sluch máte normální, ale u tubární dysphunkce se stav audigramu ve vzdušném vedení může měnit podle toho jak zrovna E. tuba funguje. Kortikoidy do nosu je konservativní řešení, které však pomůže vždy jen na chvíli.Obtíže se dají vyřešit tkzv. laserovou plastikou tubárních torů, kdy se laserem pod kontrolou optiky zmenší a uvolní tubární valy v nosohltanu. Podívejte se naše internetové stránky a ev. se objednejte ke konsultaci.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x