Fibrilace síní

Dobrý den, 10 let se léčím s fibrilaci síní, užívám Betaloc zok 25 mg, Tolura 40 mg -1x denně, Rytmonorm 150 mg 3x denně, Pradaxa 2 x denně. Záchvaty bušení srdce po stresu, tak 1-3 x do měsíce, někdy několik měsíců klid. Záchvat trvá hodinu a sám přestane. Nyní lékaři doporučují ablaci, mám strach z komplikací. Jaké máte zkušenosti s úspěšností ?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, katétrová ablace je standardní výkon. Má svoje komplikace a rizika. Úspěšnost je individuální, u někoho dlouhodobá, někdo se fibrilací síní potýká i nadále. Pokud máte fibrilaci síní pouze občas, je katétrová ablace nejúspěšnější než u lidí, kteří mají fibrilace pořád. Držím palce, ať se dobře rozhodnete.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: