Fibrilace síňí

Dobrý dne, trpím častou fibrilací síňí. Beru na to vasocardin a rytmonorm, ale vůbec to nepomáhá. Mývám dva až tři záchvaty denně. Existuje nějaká jiná léčba která by záchvaty zastavila?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Heleno! Pokud se u vás nedaří udržet normální sinusový rytmus pomocí léků, je možné uvažovat o podstoupení tzv. radiofrekvenční ablace. Při tomto zákroku se k místu ve vašem srdci, které narušuje normální srdeční rytmus, vyšle přes speciální katetr (tenkou hadičku) radiofrekvenční impuls (vysokofrekvenční elektrický proud), který toto ložisko zničí. Výsledkem je opět normální srdeční rytmus. Tento zákrok musí doporučit kardiolog. Vzhledem k tomu, jak často se u vás záchvaty fibrilace vyskytují, bylo by vhodné, abyste z hlediska prevence embolických příhod užívala léky na ředění krve. Samozřejmě po poradě s vaším praktickým lékařem, který ví, zda jejich užívání u vás nic nebrání. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x