Folikuly

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat na toto: V jeden pátek jsem byla na folikulometrii (11.den MC) – zjistili vpravo folikul 15mm, vlevo několik drobných folikulů, děložní sliznice 9mm. V sobotu mně píchli Pregnyl a v pondělí byla inseminace (13.den MC). Jsem těhotná, což je bezvadné. Jen se pro mou informaci chci zeptat na toto – dle ultrazvuku mi v 7.týdnu vycházel plod o 3 dny větší než podle poslední menstruace, v 10.týdnu shodně, v 13.týdnu pak o 6 dní větší, v 17.týdnu taky o 6 dní a v 21.týdnu o 7 dní. Doktor změnil termín porodu po ultrazvuku v 13.týdnu o týden (dříve). Pan dr. říkal, že se nám otěhotnění povedlo někdy mezi folikulometrií a inseminací (po aplikaci Pregnylu), což je jen o 2 dny dříve (plod je ale starší o 6 dní dle UZ). Ten dotaz je – je možné, že již před folikulometrií praskl jiný dominantní folikul, z kterého by otěhotnění vzniklo, nebo to bylo z toho 15mm? Případně, jak dlouho je mezi prasknutím dominantního folikulu a mezi atrézií ostatních folikulů, tzn. jak dlouho před folikulometrií by otěhotnění mohlo vzniknout (když tam byl ještě ten 15mm folikul)? Předem děkuji, LP.

Odpověď odborníka:

Pokud tam byl pouze jeden větší folikul 15 mm a ostatní byly drobné tak ten byl dominantní a vajíčko z největší pravděpodobností pochází z něho,je ale zbytečné o tom přemýšlet hlavní je úspěšný výsledek příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x