Foniatrické vyšetření u batolete

  • Dotaz od: Milena Zakova
  • Publikováno: 9.10.2009
  • uLékaře.cz

Vazena pani doktorka, muj 2 lety syn ma od narozeni laryng kasel a minuly tyden jsme podstoupili esofagoskopii a bronchoskopii. Vse v poradku, jen nepatrny nalez jedne skrivene hlasivky (alergie, astma nepotvrzeno). Lekarka casem doporucuje foniatricke vysetreni. Slysela jsem, ze je to narocne vysetreni u deti, tak prosim o Vas nazor. Dalsi dotaz se tyce meho manzela. Pravdepodobne ma branicni kylu. O jakou diagnozu se presne jedna a jaky je zpusob lecby? Dekuji a jsem s pozdravem, Milena Zakova

Odpověď odborníka:

Pokud byly prokázány určité změny na hlasivkách, může to mít následky v podobě změny hlasu, ale domnívám se, že toto vyšetření zatím nespěchá. Brániční kýla znamená, že otvor v bránici, kterým prochází jícen do žaludku není pevně fixován a může docházet k přesunutí horní části žaludku do dutiny hrudní. To se pak projevuje pálením žáhy, ev. zvracením, bolestmi, je tu riziko zánětu jícnu z poleptání žaludeční kyselinou. Léčba je operační.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x