Frenuloplastika-léčení

Dobrý den, mám dotaz ohledně frenuloplastiky. Můj přítel byl na frenuloplastice 29.6., z důvodu natržení uzdičky. Dnes se mu po týdnu udělal otok a pořád se to nechce hojit a bolest přetrvává. Stehy stále má. Doktor mu doporučil máčet nebo polévat postižené místo heřmánkem. Chci se tedy zeptat, zda otok i bolest zmizí. Když byl včera (6.7.) kvůli tomu na kontrole, tak mu řekli, že je vše v pořádku. Četla jsem, že ten heřmánek na otok není moc dobrý, proto Vás prosím o radu a jak to nejlépe léčit. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem M. D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dominiko. Asi Vám nic jiného neporadím, než Váš ošetřující urolog. Hojení kůže po chirurgickém zákroku chce svůj čas, který neurychlí žádná mastička. Heřmánek má zklidňující a desinfekční účinky na kůži. Zmírnit otok také pomůže sprchování studenou vodou či ledování přes kus čisté tkaniny.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: