Glaukom a adipex

Dobrý večer, Lékař mi predepsal Adipex, v pribalovým letaku jsem si prečetla že ho nemaji brat lide s glaukomem ale co nastane když ho brat zacnu jsem se už nedopátrala.Kapu si jednou denne Ganfort a podstoupila jsem iridotomii.Dekuji za informaci, radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Adipex je strukturně a farmakologicky podobný amfetaminu, který může u glaukomu uzavřeného úhlu (který podle absolvované iridotomie máte) způsobit přechodnou mydriázu, a tím vyvolat až glaukomový záchvat. Provedená iridotomie má tomuto stavu předcházet, ale i tam bych se o užívání nejprve poradil s Vaším oftalmologem...ten nejlépe dokáže odhadnout jak velké riziko záchvatu je při rozšíření zornice (podle šíře úhlu).

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: