Glykemická křivka

Dobrý den, v těhotenství jsem měla těhotenskou cukrovku, ale glyk.hodnoty byly jen hraniční. Nyní po porodu jsem byla znovu na testech a hodnotu nalačno jsem měla 5.11 mmol/l a za 2h 10.87 mmol/l. Chci se zeptat, jak moc závažné to je, zda by hodnoty upravila pouze dieta, nebo zda mám navštívit specialistu? V rodině cukrovku nemáme a já sama mám 55kg na výšku 168cm. Domnívám se, že se stravuji zdravě, nevím tedy co způsobilo ty vysoké hodnoty. Mám v tomto případě počítat se vznikem cukrovky? Děkuji

Odpověď odborníka:

Máte pouze porušenou glukosovou toleranci, dietu rozhodně dodržujte a další postup, ev. kontrolní vyšetření vám přesně řekne lékař - diabetolog, který poslední odběry prováděl. Těhotenská cukrovka nijak nesouvisí s obezitou, stravováním apod, je to onemocnění vyvolané hormonálními změnami během těhotenství a ve většině případů se po porodu zcela upraví.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: