Gonatroza

ještě k mé diagnoze:Klinicky a dle RTG gonartroza IIst. mediálně a FP skloubení,bez tramatu,bez výpotku.lýtko a periferio bez známek akutních neurocirkulačních změn. Dg.Gonartthtosis 1.dx M17.0 Byl proveden obstřik s doporučením dalšího došetření a léčení u ortopeda. Jenže u dost ortopedů je poměrně dlouhá obj.doba - až v druhé půlce ledna a tak ještě bych chtěla požádat o radu jak přistupovat k onu problému,když mám fyzicky náročnou práci a dělám hodně venku. Děkuji předem za radu a odpověď.

Odpověď odborníka:

Bohužel řešení je v šetření, tedy nepřetěžování kolena, ale posílení svalstva stehna. Na příklad rotoped. Opakovat nástřik je po několika týdnech možno, stav se zlepší. Jednou z metod, která má příznivý vliv na stav kloubní chrupavky je nástřik vlastní upravenou krevní plasmou s bohatším počtem krervních destiček, metoda ACP, které mají stimulační vliv na kloubní chrupavku. Metoda je užitečná, ale také neřeší všechno, ale metodu pojišťovna nehradí. Jinak si zažádejte o lázeňskou léčbu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: