Granuloma annulare

Dobrý den, můj čtyřletý syn měl před dvěma lety bouličku na hlavě(temenní oblast),dle UZ nic podezřelého, ale chtěli to vyříznout, dg.granuloma anullare, tzn.podkožní forma, nyní se udělala další dle mého názoru je to to stejné, nebolestivé,bez změny kůže, tužší, chci se zeptat zda se to může samo zhojit, čím tomu pomoci, jestli něco nehrozí, nechci znovu na excizi kvůli věku syna a pokud to není nijak nebezpečné. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, diagnóza granuloma annulare je benigní onemocnění, jehož příčina je neznámá. U dětí se objevuje nejčastěji. Může vzniknout např. i po různých traumatech jako je např. i štípnutí hmyzem. Spontánní vyhojení je možné, ale může trvat řadu měsíců i let. Doporučovala bych proto přece jen projev posoudit na kožní ambulanci

MUDr. Radka Zimolová
MUDr. Radka Zimolová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Kožní-lymfologická ambulance a kosmetika, Nemocnice Atlas Zlín

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x