Guillain-barré syndrom

Dobrý den, v květnu 2012 jsem prodělala Guillain-Barré syndrom, poslední dobou mne začala minimálně brnět lýtka DK a po zátěži více.Jinak síla stisku rukou, chůze i dřep v pořádku. Krevní obraz v pořádku, EMG vyšetření z 3/20123 trvá obraz demyelizační polyneuropatie, nález ale oproti min. vyšetření z 5/2012 zlepšen. Chtěla bych se zeptat zdali to brnění i ten nález může být ještě spojen s loňským rokem a nebo se může tak projevovat nový atak??? Měla bych raději podstoupit LP, které se bojím po loňských zkušenostech (bolesti hlavy a zvracení 3. měsíce), když jinak až teda na to brnění se cítím dobře? Děkuji za Vaši odpověď Natalie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obojí je možné, může to být jak následkem prodělalé choroby, ale i možnou recidivou. Zkuste užívat magnezium, pokud by potíže nepřestávaly a zvláště pokukd by se objevila slabost končetin, bylo by nutné doplnit kontrolní EMG a lumbální punkci. Pokud budete po lumbální punkci udržovat důsledně klidový režim ( 24 hod. pobyt na lůžku v horizontální poloze, pokud možno první 2 hodiny vleže na břiše ) a dostatečně pít, měly by potíže být minimální.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: