Gynekomastia

Od začiatku puberty mam zvačšene prsniky a v sprave od endokrinologa mam napisane že to je gynekomastia. Keď stlačim prsnik tak tam mam ako keby šľachy. Teraz mam 17 rokov. Je možne že to prejde alebo ako sa to da odstraniť?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Lukáši. Přechodná gynekomastie během puberty není vzácná, pokud jste byl řádně vyšetřen endokrinologem a byla vyloučeny jiné příčiny gynekomastie, dá se předpokládat, že se stav upraví - může to ale trvat řadu měsíců. Je nicméně pravda, že u takto dlouhodobého trvání (předpokládám několik let, nepíšete, kdy u Vás nastala puberta...) nemusí být úprava plná. V některých případech je možno stav řešit chirurgicky.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: