Gynekomastie tamoxifen 10 mg

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jak dlouho je možné brát tamoxifen 10mg na potlačení projevů gynekomastie v aktivní fázi? Aktivní fázi myslím, že gynekomastie je bolestivá a není déle než dva roky. Denní dávka je jedna tableta 10 mg. Jsou to měsíce nebo roky?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Tamoxifen bych vám na léčbu gynekomastie rozhodně nedoporučila. Záleží na vašem věku, velikosti gynekomastie, případně ultrazvukovém nálezu. V pubertálním období se často gynekomastie sama vyřeší. Pokud působí velké obtíže, zvl. psychického rázu, pak je možné chirurgické řešení.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: