Ha evra

Dobrý den pane doktore, Mel bych dotaz ohledně HA EVRA. Přítelkyně si po třech týdnech náplast slepila-4mesic uzivani-(krvácení se dostavilo) tak jak ma, nicmene další si zapomněla za týden nalepit a vzpomněla si na to až o další týden později t.j byla bez náplasti přesně 14dni. Jak dlouho musíme používat dodatečnou ochranu než je účinek HA opet obnoven? HA EVRA již pouziva 4 mesice. Děkuji moc za odpověď, Petr

Odpověď odborníka:

Petře,
při cyklickém užívání antikoncepce (tabletové nebo náplasťové) se nesmí překročit týdenní pauza. Pauza může být kratší, ale nesmí být delší. Při delším zpoždění už chybí v takovém cyklu antikoncepční efekt a antikoncepce slouží jen ovlivnění délky a intenzity menstruace. Proto při pohlavním styku použijte ještě jiný antikoncepční přístup (např. kondom).

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x