Ha interakce s atb

Beru antikoncepci Luisea.Po dobu 5 dní jsem brala antibiotika roxithromycin-ratiopharm 150mg a dva dny po dobraní jsem měla nechráněný styk.Jaká je šance ze mohu být těhotná? Předem děkuji

Odpověď odborníka:

U tohoto antibiotika jsem interakci s HA nenašel, takže by účinnost ovlivěna být neměla, veškeré odborné informace najdete na volně přístupném sukl.cz, kde jsou všechny možné interakce uváděny a jsou snadno pochopitelné i pro laiky...bohužel tyto případy nejsou nějak odzkoušeny, těžko můžete nechat nějaké dobrovolnice pojídat antibiotika a HA a pak je sledovat jestli otěhotní či nikoliv že...vychází se spíše z předpokladů chemicko- biologických...třeba u penicilinu jsem našel že účinnost HA snižuje...ale nikdo neví nakolik a je to samozřejmě velmi individuální a každý člověk je jiný...takže informace na sukl.cz že je účinek "nějak" snižován vám těžko dá nějakou (ne)jistotu...ale to byl případ penicilinu a ne roxitromycinu...zdravím

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x