Ha belara a atb nitrofurantoin ratiopharm 100 mg

6.5. jsem dobrala poslední 21. tabletku HA Belary a 8.5. jsem začala na zánět močových cest užívat NITROFURANTOIN Ratiopharm 100 mg 1tabl po 8 hodinách na 5 dní. A antibiotika jsem dobrala v úterý,jelikož jsem zapomněla v noci užít jednu tabletu . Ve středu 14.5 jsem začala užívat první tabletku Belary. Chtěla jsem se zeptat,zda je antikoncepce ovlivněna,pokud jsem antibiotika užívala v 7 denní pauze a popřípadě jak dlouho se musím chránit další antikoncepční metodou? Děkuji mnohokrát a Hezký den. M

Odpověď odborníka:

Milá Milčo, Nitrofurantoin by neměl ovlivňovat účinek antikoncepce Belara. Při užívání některých typů antibiotik (ampicilin, tetracykliny a griseofulvin) se doporučuje při současném užívání Belary používat po dobu 7-28 dní doplňkovou metodu antikoncepce (př. kondom). Pokud ale chcete mít větší jistotu, tak můžete také používat další metodu antikoncepce a brát současně Belaru, ale není to nutností. Přeji také hezký den.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: