Herpes

Dobrý den, Asi již čtvrtý den mám problém se svěděním a pálením v oblasti vagíny. Zpočátku jsem si všimla hnisavých ložisek, poté se k tomu přidal silný průhledný až bílý výtok, který byl po zaschnutí žlutý až oranžový, postupne začal řídnout, nakonec se mi objevily velmi bolestivé pupínky jak na velkých, tak na malých stydkých pyskách a dokonce i v pochvě. Dnes jsem byla na gynekologii, kde mi bylo řečeno, že se jedná o herpes. Byla mi předepsána antibiotika na 10 dní, která mám brát po 6 hod, mastička, kterou mám nanášet 3krát denně a tablety, které si mám před spaním zavádět do pochvy. Měla jsem nechráněný pohlavní styk, tudíž mi je jasné, že to mám z toho. Je to tedy tak, že až se vyléčím (je mi jasné, že herpes, když se objeví, tak se opakovaně vrací) a budu používat s partnerem kondom, tak se ochráním před další nákazou či projevem? Také bych se chtěla zeptat, zda se tato nemoc dá chytit orálním sexem. A zda bych měla přestat partnera takto uspokojovat, když je nositelem tohoto viru.

Odpověď odborníka:

dobrý den, virus je nakažlivý v době výsevu, pokud jste bez příznaků, partnera nenakazíte. Virus se může objevit v době snížené imunity, někomu opakovaně, někomu už nikdy. Záleží na Vaší imunitě.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x