Herpers zoster nebo simplex?

Dobrý den, > > již několik let trpím opary, ale v poslední době se zhoršují tím, že se > projevují bolestí oka, otokem podčelistních mandlí, zvýšenou teplotou. a > následuje výsev buď na horním nebo spodním rtu ale také v ústech a na dásních. Dá se nějak rozpoznat zda je to herpes simplex nebo už herpes zoster. Moje zubní lékařka se domnívá, že podle příznaku jsou napadlá ganglia v oblasti nervus trigeminus. A že by vše ukazovalo spíše na herpes zoster? Potřebovala bych slyšet i jiný názor abych věděla co s tím dělat. Popř. za kým vlastně zajít (obvodní lékař, kožní neurolog?) Děkuji moc za radu. K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se nejspíše o herpes simplex, prototože pásový opar se takto nevrací, bylo by vhodné si nechat udělat vyšetření na přítomnost protilátek proti těmto virům a dále i ostatní viry z řad herpetických . Toto řeší kožní lékař nebo imunolog. Poté je doporučena dlouhodobá terapie antivirotiky tedy léky proti těmto virům. I viry jednoduchého oparu přetrvávají v gangliích. Určitě se nechte vyšetřit. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x