Herpes na bradě a nosu - pohlavní nemoc?

Dobrý den, pane doktore. Před položením dotazu nastíním mou situaci: před 3 měsíci mi bohužel při souloži v erotickém klubu praskl kondom. Ten byl ihned vyměněn. Žádné problémy jsem nepociťoval. Po 2 měsících jsem ale přesto byl radši na prohlídce u dermatovenerologa, který mi řekl, že žádné příznaky pohlavních chorob u mně nevidí. Pro jistotu jsem si také nechal udělat test na HIV. Vyšel negativní. Problémy se ale začaly projevovat u mé přítelkyně. Cca po týdnu po oné souloži v erotickém klubu jsem měl soulož s přítelkyní, včetně orálního sexu. Další týden na to se jí vytvořil opar na bradě a uzlina pod čelistí. Po několika týdnech opar i uzlina zmizely. Cca po 2 měsících se u ní ale objevil opar tentokrát na nose a zvětšená uzlina na straně krku. Lékař ji přede psal tablety Herpesin. Má otázka zní: má se přítelkyně obávat nějaké pohlavní choroby?? O návštěvě erotického klubu samozřejmě neví a opar a uzlinu připisuje stresu a tomu, že na opary trpěla i v minulosti. Opar na genitatliích nemá, nemá ani pálení při močení nebo výtok. Já žádné příznaky také nemám a doktor je u mě vyloučil. Máme se obávat chlamydií či něčeho podobného? Pokud Herpesin zabere a opary se už nebudou objevovat, je zřejmé že o pohlavní chorobu nešlo? Předem mockrát děkuji za zodpovězení.

Odpověď odborníka:

Vážený Ondřeji, o pohlavní nemoc nejde, jde o recidivující herpes(virového původu),ale ani Herpesin recidivy nemusí zvládnout. Vaše přítelkyně by se měla posílit imunitu-nechť navštíví imunologa, který ji určitě doporučí odpovídající lék na zvýšení imunity.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: