Herpes zoster

Dobrý den Mám problém s pásovým oparem.Před 2 měsíci se mi objevil na levé půlce zadku,a směřoval až ke stehnu. Lékař mi naordinoval 1x 400g Herpesin po 8 hod. a už po třech dnech mi opar miznul.Cca týden bez léků a opět výskyt jako na fotografii,byl sem odeslán do nemocnice kde lékař ordinoval 1x800g Zovirax po 8 hod.Asi tak týden po dobrání opět výskyt jako na fotografii a nateklé.Lékař naordinoval Valtrex 500mg 2xpo 8 hod.,a Augmentin 1g po 8 hod. Marodil jsem s tím 1,5 měsíce a nyní po 25 dnech od dobrání všech léků výskyt a nateklé na stejném místě.Přikládám foto.Říkají lékaři že rezidující herpes je vzácný a proto se ptám na radu. Děkuji za odpověd a hezký den

Odpověď odborníka:

Vzhledem k tomu, že ložisko na fotografii vůbec jako opar nevypadá, domnívám se, že možná o opar nejde. Projev na fotografii spíše připomíná růži či alergii - je nutné provést podrobnější vyšetření ke zjištění příčiny ( protilátky z krve atd.)

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: