Herpes simplex v těhotenství

Dobrý den, vloni jsem se léčila s recidivujícím herpesem na levé straně hýždě. Brala jsem Herpesin, poté na základě imunologického vyšetření Isoprinosin. Ten jsem dobrala na silvestra a od té doby jsem byla bez příznaků. Nyní jsem otěhotněla po ivf a ležím v nemocnici s hyperstimulačním syndromem. Objevil se mi však znovu i herpes a dokonce hned dva vedle sebe. Když se začal hojit první, udělal se druhý. Je možné s tímto nepříjemným problémem v těhotenství něco dělat? Jsem z toho už opravdu nešťastná. Předem děkuji za odpověď. Irena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i v těhotenství je možné použít místní léčbu aciclovirem v masti (v případě těžké herpetické infekce nebo třeba neštovic lze tento lék bezpečně použít i celkově, ale ohraničený kožní herpes není důvodem k celkovému podání léků...).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: