Herpes v těhotenství

Dobrý den, pane doktore, Jsem v 6 tt a již podruhé se mi dělá vaginální opar. Drive jsem se léčila na imunologie, ale bez úspěchu (Valtrex - dlouhodobě užívání). V lékárně mi nebyla paní schopna poradit co je vhodné k léčbě v počátku těhotenství. Muj gynekolog mi zakázal jakékoliv léky. Praktik me pouze informoval, ze budu muset rodit císařským řezem. Četla jsem o vlivu na plod hlavne v počátku těhotenství, slepota apod. Můžete mi prosim poradit, co kromě vitamínu, oblečeni a vyhýbání stresu mi pomůže již v době výskytu oparu? Je opravdu opar tak rizikový pro vývoj plodu? Dekuji moc za Vaše odpovědi, pripadne rady.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, do 12. týdne se skutečně nedoporučuje užívat žádné léky. Původce oparu - tedy Herpes virus skutečně může poškodit plod. O způsobu porodu se bude rozhodovat před termínem porodu - zda bude aktuálně probíhat výsev oparů nebo ne.

MUDr. Jakub Vykouk
MUDr. Jakub Vykouk

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Soukromá gynekologická ambulance Buštěhrad

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: