Hiatova hernie

dobry den prosim o radu a vas nazor.V roce 2007 jsem byl operovan laparoskopicky na hyatovou harpii a nyni se mi to vratilo znova a mam jit zase na operaci ale bojim se ze se mi to opet vrati a rad bych vedel i rizika kdybych operaci nepodstoupil.Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dane! Na dálku Vám nedokáži poradit. Hiátová hernie je anatomická úchylka, kdy žaludek klouže (přirozeným) otvorem v bránici do hrudního prostoru. Obvykle je tato kýla spojena se zažívacími potížemi. Operace bývá dobré řešení, ale každá operace je riziková a jednou z komplikací je návrat potíží. Zda se to stane znovu? Nevím, vyloučeno to není, záleží i na technice operace. Potřebujete operaci? Odpovídm otázkou : máte obtíže? Můžete zkusit jíst v menších dávkách víckrát za den, po jídle si dopřát chvíli klidu, ovšem nikoli vleže...

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: