Hla b27

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat. JIž 6 let ma dg. seronegativní spondyartropatie HLA B27+ . Asi 3 týdny mi přešla bolest do čelistního kloubu. ORL i zubní negativní, revmatoložka tvrdí, že u této diagnozy to je nepravděpodobné.Nevím jaké přesně tehdy krevní testy dělali na revmatologii . Je možné, že by nějaké testy tehdy byly negativni a po nějaké době byl nález?/artritida,.. Hodně trpím na afty,opary,koutky, mám celiakii myslím si, že je problém v imunitě. Kdybych si chtěla nechat udělat imunologické vyš. musím mít doporučení lékaře?Můj ošetř. lékař nevím jestli by mi to napsal, spíš ne. Myslím, že by se měla nejprve měla zjistit příčina a po té léčba. Děkuji za odpověď Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě se může laboratorní nález v průběhu onemocnění měnit. Odběry by se proto měly ,hlavně při změně klinického stavu pacienta, opakovat. Pokud máte ještě celiakii imunologické vyšetření bych určitě doporučovala. Doporučení může napsat jakýkoliv lékař.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: