Hla b 27 pozitivní

Vážená paní doktorko, souvisí spolu pozitivní HLA B 27, skolioza 3.stupně, artritida a silná krátkozrakost 6 a 10 dpt ? Mám taky zvýšený KT 160/100 a lehčí lupénku. Je mi 52 let. Děkuji za odpověď. Zuzana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nic z toho spolu jasně a příčinně nesouvísí - aspon podle současných možností medicíny. Doufám, že se na tlak léčíte, pokud máte tento tlak trvaleji, opakujte, prosím, vyšetření u internisty. Je nejspíše potřeba změnit léčbu, aby tlak druhý /diastolický/ se dostal pod 100, alespon na 95 - ( tento tlak kolem stovky je již vysoce nebezpečný!). Artritida (nepíšete jaká), lupénka a pozitivita HLA B27 by mohly naznačovat, že máte sklon k autoimunitním onemocněním, proto bych navrhovala vyšetření na imunologii pro podrobnější rozbor vaší imunity. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: