Hlezno

Dobrý den pane doktrore, po nějaké době se na Vás opět dovoluji obrátit s prosbou o radu. Dlouhodobě se léčím s bolestí hlezna, sono vyšetření na začátku prosince ukázalo opouzdřenou tekutinu u kosti. Proběhla další rehabilitace-magnety, zdálo se, že se hlezno mírně zlepšilo, nebolelo již při běžné chůzi. Ale jakmile jsem ukončila magnety, bolest se vrátila jakoby žádná rehabilitace neproběhla a po zátěži je kotník i přes jeho stažení více bolestivý. Spíše se zdá, že i mírným stažením je bolest intenzívnější. Jak postupovat dále, jaká je další možnost léčby? Velice děkuji za pomoc a Vaše rady.

Odpověď odborníka:

Nenapsala jste zjištěnou diagnozu bolestivosti hlezna. Jedná se patrně o počínající artrozu hlezna. Diagnoza by se měla vyšetřením, rtg a případně CT vyšetřením upřesnit. Zjištění případné revmatické aktivity v revmatologické ambulanci by bylo na místě. Vhodné je nepřetěžování hlezna, při volnosti vazů stažení elastickým obinadlem. Jen nárazově nestereoidní antirevmatikum typu Ibuprofenu. Po domlouvě s ortopedem případný nástřik hlezna, lze zvažovat i užití metody ACP, kdy se do hlezna vpravuje vlastní krevní plasma, která má obohacené množství trombocytů, které mají příznivý vliv na hojení kloubní chrupavky, metodu nehradí pojišťovna. Při pathologických změnách ve hleznu se zvažuje i provedení hlezenní artroskopie a ošetření kloubního povrchu. Následně rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: