Hnědý výtok

začalo to - jak jsem se domnívala - kvasinkovým zánětem, po dobrání klotrimazolu přetrvával pocit svědění beze změn, za několik dní následoval zánět močového měchýře (současně s menstruací v termínu), na zánět jsem dostala léky (nějaká chemoterapeutika u urologa) a po cévkování doporučení na doléčení na gyn. Gynekoložka stěry nedělala, dostala jsem nějaké žluté zaváděcí globule na přeléčení na 13 dní bez laboratorního vyšetření, přesto - před i po přeléčení - se mi objevil výtok (špinění) s příměsí krve a lehká bolest v podbřišku. Ještě mi dr. na mé naléhání udělala odběry krve na protilátky na chlamydie, vyšly mi pozitivní, dostala jsem doxybene na přeléčení, 2x denně tableta na 15 dní. cca po týdnu (8 dní před menstruací) se mi objevilo opět špinění, jinak beru antikoncepci minerva, kterou jsem ale začala brát až tři týdny po objevení prvních příznaků krvavého (hnědého) výtoku a pocitu pálení a svědění (ne výrazného), tak mi připadá nepravděpodobné, že by špinění souviselo s antikoncepcí. Jjinak těsně po přeléčení doxybene (na doporučení lékárnice jsem zároveň brala i laktobacily) jsem měla roční preventivní prohlíku u gyn. a zarazilo mě, že jsem měla výrazné pocity svědění bez nepříjemných pocitů, které při gynekolog. prohlídkách jinak mívám. Potíže přetrvávají od začátku listopadu 09. Mám trvat na stěrech a diagnostice potíží? nebo tyto potíže souvisejí s chlamydiemi, o kterých ale nevím, jestli jsou gynekologického typu....?

Odpověď odborníka:

Špinění může souviset s hormonální dysbalancí, s užíváním antibiotik i s chronickou gynekologikou infekcí. Co se týče chlamydií, doporučovala bych provedení speciálních testů z výtěrů děložního čípku (prováí se na venerologii, nevím, zda také na gynekologii). testy z krve nejsou moc validní. Svědění může souviset s kvasinkovou infekcí či alergií.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Nikotin zužuje vaše cévy na dlouhých dvacet minut…
Články: Nikotin zužuje vaše cévy na dlouhých dvacet minut…
Skutečnost, že kouření...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Opiáty na cestě historií lidstva – I. část
Články: Opiáty na cestě historií lidstva – I. část
Opiáty a opium samotné jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: