Hormomální změny

Dobrý den, začala bych asi tím, že poslední tři roky se pohybuji na hranici mentální anorexie. Nejnižší váhu jsem měla 48 kg při 170 cm, nyní mám kolem 50 kg. Není to nijak drastická váha, ale podle doktorů není zdravá. Po dobu 7 let jsem brala HA a v červnu jsem ji vysadila, jelikož jsem měla pocit, že má negativní vliv na můj sexuální život. Jsme téměř v půlce října a menstruace se doposud nedostavila. Cítím tlak v podbřišku a v prsou. Dokonce jsem si i dělala těhotenský test, který mi vyšel dost nejasně, jelikož čárka byla dost nezřetelná. Přikládám foto, protože nevím, zda lze výsledek považovat za dostatečný. Nevím, zda je všechno spojeno s nízkou váhou, rozhozením hormonů či jiným možným faktorem. Proto prosím o radu. Za svým gynekologem nyní nemohu jít, jelikož se nacházím v zahraničí a přijedu až v prosinci. Máte pro tyto hormonální změny nějaké jasnější vysvětlení? Děkuji. VŽ

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i slabá čárka značí pozitivitu, tedy těhotenský test Vám vyšel pozitivně.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Články: Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Salmonelóza je akutní...
S osteoporózou se vypravte do lázní
Články: S osteoporózou se vypravte do lázní
Měsíc dovolené v lázních by...
Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Články: Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Bílé stěny, postele, pláště...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: