Hormonální antikoncepce

DObrý den. Antikoncepci minervu už beru víc jak rok, neměla jsem s ní nikdy žádne problémy. Až ted behem posledních 3 mesíců jsem hodně pribrala. CHci se zeptat, jestli je možné, že to je i z antikoncepce, když se mi to neprojevilo hned na začátku, ale až po roku? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedním z možných účinků hormonální antikoncepce je bohužel i možnost přibývání na váze a nelze vyloučit, že to může nastat až po nějaké době. Příčin však může být více, takže zkuste třeba upravit váš jídelníček. Pokud se nechcete antikoncepce vzdát, pak jinou možnost nemáte a bude nutné i zvýšit energetický výdej (např. cvičení). Aby bylo možné vyloučit i nějaké jiné onemocnění, bude nutné se poradit i s vaším lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: