Hormonální antikoncepce a těhotenství ?

Pritelkyne uziva HA, pohl. styk jsme meli az 11 dnu po pravidelnem uzivani. Ted je to uz 20. den. Pritelkye se boji, ze je tehotna, boli ji obcas hlava, nevolnost a prý cítí pálení při močení. Mam docela strach ,ikdyz jsem myslel ze pri HA je otehotneni vyloučeno. Diky za odpoved.

Odpověď odborníka:

Jakube, pokud Vaše přítelkyně užívá antikoncepci pravidelně, je velmi nepravděpodobné, že by byla těhotná. Pálení při močení by spíše mohlo ukazovat na zánět močových cest, doporučím jí tedy návštěvu obvodního lékaře, který ji vyšetří moč a zjistí, zda se tedy jedná o případnou infekci. Žádná, ani hormonální antikoncepce, není 100%, chcete-li však nechtěnému otěhotnění ještě více zabránit, použijte spolu s hormonální antikoncepcí při pohlavním styku ještě kondom. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: