Hsil

Dobrý den. Můj problém spočívá v tom, že mi můj gynekolog při stěru děložního čípku našel virus Hsil. Tento virus mi byl nalezen již před rokem a půl, ale já jsem se na gynekologii nedostavila, tudíž mi toto zjištění nebylo oznámeno. Přiznávám, že je to moje vina. Nyní jsem ve 13 tt. Virus nebyl rok a půl léčen. Nevím, jaká jsou s tím spojena rizika. Můj OG mi doporučil Thin Prep Pap Test, na který jdu v květnu. Můžete mi prosím nastínit, jaké komplikace, popř. výsledek bych měla očekávat? Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

HSIL není virus,ale cytologický nález, při kterém jsou doporučeny kontroly po 4 měsících. ThinPrep PAP test - moderní vysoce spolehlivý test na buněčné změny na děložním hrdle založený na technologii Liquid Based Cytology, to to tedy moderní cytologická metoda. Tuto metodu doplní ještě kolposkopický nález a podle toho bude zvolen další postup Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: