Hsv

Dobrý den, na netu jsem se dočetla, že genitální opar- když je způsobený herpes simplex 1 je menší co do rozsahu, než když je genitální opar způsobený HS2. Zaujalo mě to, a tak by mě zajímalo, zda to je pravda :-) Ještě bych se ráda zeptala na Váš názor na užívání tabletek lysinu, prý je to dobrá prevence proti oparům. Uvažuji o něm. Děkuji, hezký den, Radka

Odpověď odborníka:

1) Genitální opar vyvolaný HSV 1 může mít stejný rozsah jako HSV 2. 2)Není prokázáno, že by užívání lysinu mělo vliv na frekvenci oparů. Pokud se u vás objevují často, je možná prevence tabletovým acyklovirem

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: