Aktivní hsv

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mam aktivní HSV IgM neg. IGG positivni a IgA positivni 3,6.Práve proběhla druha léčba Provirsanu,prvni nezabrala a HSV je stale aktivni( dlouhodobě zvýšené IgA protilátky),nyní jsem možná neplánovane otěhotnela a chtěla jsem se zeptat jak se to řeší v těhotenství.mam za sebou potrat v 30tt a tehdy mi zjistili že mam aktivni HSV, už je to půl roku.Ještě by mě zajímalo jestli se opravdu nemusí manžel přelečit taky tím provirsanem,dr na infekčním tvrdila ,že ne.Ještě by mě zajímalo co se dělá když lečba Provirsanem nezabírá,pry jiné léky na to nejsou,ale když to nezabírá,budu ho mít stále aktivní.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, virová infekce HSV virem je celoživotní, jinými slovy virus ve Vás stále zůstává v jakémsi spícím stadiu a čeká na možnost uplatnění, tedy situace, kdy Vaše imunita nebude úplně stoprocentní a dovolí, aby se virus začal množit. Podle výsledků máte negat. akutní protilátky a positivní paměťové protilátky, dála zůstávají posiitivní i slizniční protilátky. Vše svědčí pro proběhlou infekci. Jakákoliv léčba, imunostimulačními léky nebo virostatiky pouze tlumí aktivitu viru a četnost jeho projevu. Pokud jste otěhotněla, léčna zůstane stejná, tzn. při vyšší aktivitě se nasadí virostatika k potlačení virové aktivity. Poslední měsíc před porodem se často indikuje celková virostatická léčba u žen, které mají opakované výsevy genitálního oparu jako prevence akutní infekce během porodu.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: