Hypertenze

  • Dotaz od: Šimonková
  • Publikováno: 24.11.2009
  • uLékaře.cz

Hypertenze Dobrý den, moje maminka (74 let) se více jak 20 let léčí na vys.tlak, nyní se přidala i mírná cukrovka (6,1). Poslední měsíce se ji nedaří udržovat tlak v normě. Nyní užívá Lokren 1-0-0 a Valsacor 0-0-1/2.Tlak má ráno 115/65, tep 55, pár dní se to drží a najednou večer 145/80, v noci 150/90. A další dny zase vcelku nízký. Před 14 dny pro nízký tlak i padla do krátkého bezvědomí, RZ služba však po příjezdu už neshledala nic vážného. Mívá dost nízký tep, těsně na 50. Je normální že tlak může takto kolísat při léčbě? A co ten tep? Léky na tlak snižují i tep? Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Ke kolísání tlaku i při léčbě někdy dochází, bylo by dobré zjistit, jestli to nemá ještě nějakou jinou příčinu ( psychika?). Váš lékař by měl podle toho upravit medikaci. Některé léky na tlak mohou snižovat i tepovou frekvenci.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
10 zajímavostí o alergii na mořské plody
Články: 10 zajímavostí o alergii na mořské plody
Tahle přecitlivělost patří...
Srdce
Články: Srdce
Starověk spatřoval v srdci...
Správná výživa pomáhá pacientům s Parkinsonovou chorobou
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Co je to hydrokéla?
Články: Co je to hydrokéla?
Hydrokéla je označení pro...
Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Články: Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Faktorů ovlivňujících...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: