Hypoestrinismus

Dobrý den, je mi téměř 19. let, beru estrofem + proveru již téměř rok. Bez těchto léků (2× jsme se pokusili o vysazení) nemestruuji. Při jejich užívání s menstruací není problém. 1. mestruace přišla ve 12ti letech od té doby jsem jí měla vždy velmi nepravidelnou, většinou vůbec nepřišla. V 16ti jsem na krátký čas měla podváhu a od té doby mám sekundární amenoreu. Více než 2 roky mám opět váhu zcela v pořádku, naopak jsem raději postupně přibírala (dnes: 53 kg, 164 cm). Lékařka tvrdí, že váhou to není, přesto neví, proč se i po tak dlouhé době menstruace nevrátila. Jsem objednaná na krevní testy, které by měli ukázat, jestli je problém v produkci hormonů (žlázy) nebo přímo v centrálním řízení. Zajímalo by mě, co mám od každého z případů čekat. V čem spočívá léčba,jestli je možné vyléčení či nikoli. Léky nemohu brát pořád, jak tvrdí lékařka. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Porucha může být ve funkci štítné žlázy tak i na různých stupních od CNS až po dělohu,myslím,že by bylo vhodné,kdyby- pokud budou testy štítné žlázy v normě obrátit se na endokrinologickou poradnu,která bývá na gynekologii ve větších nemocnicích k zjištění diagnozy a nasazené léčby. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: