Hypothyreoza a těhotenství

Dobrý den. Jsem těhotná v 16 týdnu. O těhotenství vím týden. Léčím se pro hypothyreozu a beru Euthyrox 50. Nějakou dobu jsem euthyrox nebrala, prakticky od začátku těhotenství. Nyní jsem byla u lékaře a hodnota ssTSH je 5,08. Referenční hodnoty josu od 0,47 do 4,67. Ihned jsem začala Euthyrox užívat. Může mít zvýšená hodnota ssTSH negativní vliv na vývoj plodu? Děkuji za odpověĎ

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro, jedná se pouze o nepatrnou odchylku, nebojte se tedy, že by tím vaše miminko trpělo. Aby byl postižen psychomotorický vývoj plodu, musela by být funkce štítné žlázy poškozena mnohem více (hodnoty TSH se pak pohybují v řádu i několika stovek mIU/l). Přeji hezké těhotenství a krásné miminko

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: