Hysteroskopie

Dobrý den pane doktore, před měsícem jsem byla na hysteroskopii, při které mi byly odstraněny dva korporální polypy o velikosti 1 a 1,5cm. Vše proběhlo bez problémů. Bohužel výsledky nedopadly podle mé gynekoložky dobře a bylo mi zjištěno dle histologie toto: kyretáž s fragmenty korporálního polypu s okrsky hyperplastických žlázek zcela ojediněle atypických. Na základě tohoto výsledku jsem byla odeslána na onkogynekologické oddělení, kam jsem objednána. Nicméně má gynekoložka mi řekla, že bude nutné odstranění dělohy. Je pravda, že děti neplánujeme. Ani žádné nemám. Ale zdá se mi to jako radikální zásah do těla. Myslíte si, že není jiné možné řešení? Prodělala jsem v r.2006 embolii (jen pro úplnost). Vím, že se určitě víc dozvím na té onkologii, ale přecejen jsem nervozní a čekání je těžké. Moc vám děkuji za váš názor, i když chápu, že bez dalších informací je to těžké zhodnotit.

Odpověď odborníka:

Bez dalšího těžko hodnotit ale nemyslím si že by na základě této histologie bylo operační řešení nezbytné. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x