Hysterické záchvaty

24.9. jsem byla s dcerou 21 mesicu na ockovani Priorix. Po 10 dnech, mela horecky, prujem, osypala se, asi klasicke reakce. Od 12 dne ma vždy po probuzeni hystericky zachvat trvajici asi 15-20 minut, vůbec nevnima, hrozne place a krouti se, propina nozicky, není nicim k uklidneni. Byly jsme na ultrazvuku briska, byla zjistena pouze plynatost, včera na EEG, kde také nic nestandartniho nezjistili. Zachvaty, ale pokracuji dále, vždy po probuzeni, nevite o co by se mohlo jednat? zda to ma souvislost s ockovanim, nebo je to jen rychle probuzeni, coz jsem cetla, ze nektere deti mivaji a casem samovolne odezni, nebo nejaky syndrom, který se projevi po ockovani? dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Situace nejspíše s očkováním nebude souviset, ale pro jistotu bych doporučila vyšetření dětským neurologem. Pokud budou záchvaty přetrvávat, je možné i takto malé ndítě vyšetřit dětským psychologem - dcerka je ve věku, kdy začíná vnímat i abstraktně a může trpět např. nočními můrami. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: