Ileus

Dobrý den, prosím o radu co dělat ohledně maminky, která byla před 6 ti dny operována na střevní adhezi s neprůchodností a od operace se jí střeva ještě nezprůchodnila. Bylo jí resekováno tenké střevo v délce asi 50cm a rozrušeny tři místa se srůsty. Byla operována dost pozdě i přes mé naléhání(asi 50hodin po zvracení,80 od přijetí do nem. pro nesnesitelné bolesti)) a nyní už opět chtějí lékaři přistoupit k podání průjmových preparátů. Peristaltika je slyšitelná, avšak plyny do současné doby neodcházejí, z čehož jsem značně v obavách. Moc děkuji David

Odpověď odborníka:

Odpověď není snadná. I pro chirurgy je odchod plynů t.zv. rajskou hudbou. Pokud je slyšitelná peristaltika tak by to mělo být velmi dobré znamení. Operace byla jistě náročná a uvést do fysiologického stavu střevní funkci je velmi náročné. Dotaz je natolik specializovaný, že jistě nejlepší odpověď poskytne ošetřující chirurg.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x