Imunita a genitalni herpes

Mam dotaz ohledne souvislosti imunity s genitalnim oparem. Navazala jsem po dlelsi dobe vztah s muzem, ktery pred lety prodelal rakovinu, ktere se mu diky vcasnemu zasahu podarilo zbavit. Tvrdi, ze diky tomu ma na stalo velmi malou imunitu a jakakoliv infekce v jeho tele ho muze (doslova) temer zabit. Jak je to s infekci genitalniho oparu. Je mozne, aby ho tento zdanlive klidny vir, usazeny v nervovem systemu dolni michy, cekajici na jakykoliv podnet - predevsim stress mohl nejak ohrozit na zivote. Udajne jeho imunitni system si nedokaze s timto virem poradit. Myslim, ze jen zbytecne panikari. Dekuji

Odpověď odborníka:

Po prodělané infekci herpetickými viry v nás opravdu natrvalo zůstavají a oslabení imunitního systému může vyvolat jejich reaktivaci a klinicky se projeví jako výsev oparu.
Naštěstí proti herpetickým virům existují velmi účinné léky antivirotika, která jsou schopná infekci potlačit.
U Vašeho přítele bych doplnila imunologické vyšetření, dle výsledků vyšetření by se volil další postup.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: