Imunita a kampylobakterie

Dobrý den, chci se zeptat jaký vliv mají silné průjmy a horečka (konkrétně kampylobakterie) na imunitu člověka? Je vhodné po odeznění příznaků trávit čas s nemocným člověkem (manžel má chřipku) nebo je velké riziko komplikací? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Každé infekční onemocnění klade na imunitní systém člověka jisté zvýšené nároky.Proto je pacientovi i po odeznění akutní fáze doporučováno ještě jisté šetřící období rekonvalescence.Další zátěž jinou infekcí by samozřejmě pro systém obranyschopnosti nebyla nejideálnější,ale..často v životě člověk nemůže jednat tak docela optimálně,nemůže jisté okolnosti změnit.Na výkonnost imunitního systému má velký vliv stabilita naší psychiky,tedy-zbytečné stresování se Vás může oslabit vlastně podobně,jako kontakt s infekčním agens.Takže-pokuste se vytvořit v rámci možností rozumnou konstelaci.Pokud má manžel respirační onemocnění,je přenos realisován cestou tzv.kapénkové nákazy/aerosolem dýchacích cest/.Omezte tedy bezprostřední kontakt v rámci této cesty sdílení nákazy.Mé rady Vás asi zklamou,ale vzhledem k tomu,že neznám konkrétní stav ani jednoho z Vás,je obtížné být správným posuzovatelem..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: