Imunor a kojeni

Dobrý den, před těhotenstvím jsem užívala Imunor kvůli deficitu imunity. Nyní mám tříměsíční holčičku, kterou plně kojím. Mohu Imunor používat? Přechází do mateřského mléka a má případně vliv i na dceru? Dcera je očkovaná první hexavakcínou 18.11. Nyní má další očkování pozastavené od dětské neuroložky v FN Motole do další kontroly v únoru - dcera je dráždivý typ, mívá úlekové rekace při přebalování nebo oblékání (Moor.reflex), měla ho dříve v novorozeneckém období, pak vymiel a teď se jí objevil znova. Děkuji LK

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Lindo. Preparát Imunor nebyl v souvislosti s kojením blíže zkoumán, ale z principu jeho účinku vyplývá, že by jeho užívání při kojení nemělo vadit. Jde ale o lék nikoliv klíčový, spíše podpůrný, takže stejně tak lze říci, že by nemělo být problémem jej vynechat - k tomu se ale již musí vyjádřit lékař, který Vám jej doporučil, se znalostí povahy Vaší imunitní poruchy, efektu léku v minulosti atd...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: