Infekce

Nezlobte se,ze zase pisu,ale trosku sme se nepochopili.Ja myslel,ze se mi navysujou titry IGG u toxoplazmozy(IGM neg.).Tez by me zajimalo,jestli muze pri snizenej obranyschopnosti delat demyel. loziska na mozku a miche a napadat CNS.1 doktorka rekla,ze ne a 2. ze jo,ale jenom u lidi s AIDS a po transplantaci.Zajimal by ma Vas nazor.Dik!

Odpověď odborníka:

Pokud se navyšují titry IgG pro toxoplasmosu, konzultujte to s lékařem, který vám odběry dělal, je to známka infekce (chroničtější) toxoplasmosy v těle, ne přímo akutní, akutní značí IgM protilátky. To, jestli udělá nebo neudělá toxo demyelinizace, nelze předem říci, opravdu to závisí na imunitě člověka, pokud by bylo podezření, demyelinizaci ( po neurologických problémech) odhalí spolehlivě NMR (vyšetření magnetickou resonancí). Předem se nestresujte, nemá to smysl. Domluvte se s lékařem, zda léčit nebo ne a podrobně se vyptejte na možnosti léčby a další kontroly protilátek v těle v časovém odstupu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x