Infekce

Dobry den, asi pred tyzdnom som sa porezal na predmete na ktorom sa chvilu preo mnou porezal iny clovek (objimka na ziarovke). Bol to taky tenky asi 1 cm siroky rez. Ranu som si hned vydezinfikoval s iodom. Chcel by som iba vediet, ci je pravdepodobne, ze som sa mohol nakazit nejakou krvou prenasajucou sa infekciou a aky dalsi postup mam zvolit. Nie som si ani isty, ci som sa porezal presne na tom istom mieste ako on. Zial o zdravotnom stave dotycneho neviem nic. Dakujem

Odpověď odborníka:

Milý pane Emile, pojem jistoty a naprostého bezpečí je bohužel jen ideálem, i minimální pravděpodobnost přenosu infekce krevní cestou není nulová. Praktický lékař by měl jistě zkontrolovat platnost Vašeho očkování proti tetanu, zároveň se s ním s ohledem na Váš celkový stav, předchozí zdravotní historii atd .. můžete poradit o dalším vhodném postupu.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
Vyšetření trávicího traktu
Články: Vyšetření trávicího traktu
Zatímco dříve se mohli...
Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Články: Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Stres a atopický ekzém jdou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hematologické vyšetření
Články: Hematologické vyšetření
Hematologické vyšetření je...
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: